Špirálky

Zdravé, rýchle a neokukané. Prinášame vám špirálkovské recepty pre každého!

Bábovka, ktorá prekvapí aj očarí.

Je to skutočne jednoduché! Zároveň sa hovorí, že práve v jednoduchosti je krása. My aj naši priatelia tento recept milujeme, pretože je rýchly, chutný, neokukaný a spája tradíciu chutí s troškou modernej inovácie.

Veríme, že už pri čítaní tohto receptu sa vám budú zbiehať v ústach slinky a že vám to nedá a takúto bábovku doprajete sebe aj svojim milovaným už v najbližších dňoch. Vaše chuťové poháriky si totiž zaslúžia po všetkej tej námahe v dennom živote trochu potešiť, však?

Potrebné ingrediencie:

5 vajec, 16 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 2 dcl oleja, 4 pudingy Zlatý Klas, olej, hladká múka, ovocné špirálky podľa vašej chuti.

Postup:

Najskôr vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Následne pridáme ostatné ingrediencie (olej, zlatý klas, cukor, prášok do pečiva). Zmes zmiešame (najlepšie ľahko ručne, aby cesto bolo nadýchané) a do olejom vymastenej a múkou posypanej bábovkovej formy dáme piecť pri nižšej teplote na cca 20 minút.

Celý čas pozorne sledujeme, ako sa bábovka „dostáva do života“ a potom ju pomaly vyklopíme. Na vrch si pripravíme kráľovskú bielu polevu. Tá sa skladá z práškového cukru a pár kvapiek citrónovej šťavy. Dbáme na to, aby bola poleva hustejšia a neroztekala sa nám. Nalejeme na vrch bábovky a následne prichádzame k poslednému hravému kroku, s ktorým vám môžu pomáhať i vaše ratolesti. Vyberieme si špirálky a podľa vlastnej fantázie a pocitu a tie ukladáme na polevu. Mimochodom, špirálky môžeme dať už aj do cesta a zapiecť ich. Dodajú bábovke zvýraznenú neopakovateľnú ovocnú príchuť. Špirálky sú rovnako skvelou voľbou aj na ozdobenie vašich obľúbených tort, koláčov, či pudingu

Tak čo? Ste pripravení prekvapiť vašich milovaných, či návštevu počas letných opekačiek a času pri vode, či záhrade takouto originálnou bábovkou? Veríme, že vám bude chutiť. Dajte nám potom o tom vedieť. Poteší nás aj vaša bábovková fotka.

Bábovka