Špirálky

Špirálky ako výchovná pomôcka? ÁNO, aj to je možné!

Priatelia, radi by sme sa vám s niečím pochválili. Priznáme sa, že sme ostali šťastím bez seba po tom, ako sme sa dozvedeli, že sa naše Špirálky dokázali zaradiť do vyučovacieho procesu a potešiť detičky a ich kreatívne dušičky.

V minulosti nás oslovili zo súkromnej škôlky A.M.T – Šikovné pršteky. Toto miesto je skutočne výnimočné. K deťom tu majú vysoko individuálny prístup a podporujú u nich talenty a jedinečnosť. Dokonca sa venujú zdravej výžive a receptom a učia deti, ako sa starať už od mala o svoje zdravie. O to viac nás potešilo to, čo si pre nás potajme pripravili. Darovali sme im totiž naše – vaše Špirálky aj omaľovánky.

A čo sa vlastne udialo?

Pani učiteľka Andrea Trubenová nám poslala fotky, ktoré nám doslova vyrazili dych. Detičky vytvorili doslova umelecké diela s pastelkami! Taktiež rozoberali rozdiel medzi zdravými a nezdravými sladkosťami. A keďže,  niekedy povedia fotky viac ako slová. Pozrite sa preto pozorne do tohto albumu a vráťte sa aj vy na chvíľu do bezstarostnosti nášho detstva. 🙂

Pár slov od pani učiteľky

V našom zariadení sa zameriavame hlavne na zážitkové učenie formou hry a praktických aktivít. Každá aktivita je pre dieťa zaujímavá, ale nesie hlavne prvky výchovno-vzdelávacieho procesu, ktorý je pre predškolsky vek prvoradý.

K takýmto aktivitám nám veľmi pomáhajú rôzne reálne predmety a veci z okolia aj prírody, ktoré potom premeníme do hry. Prioritou našej škôlky je aj zdravé stravovanie, zdravé produkty, veľa ovocia a zeleniny a keď to pochádza zo slovenských firiem, tak nás to veľmi teší a vždy ich podporíme.

Firma Ovocné špirálky nás svojim výrobkom veľmi potešila a zároveň to bol pre nás super výchovno-vzdelávací materiál. Špirálka a Špirálko sú super postavičky, ktoré si deti ľahko zapamätajú. Zaujal nás hlavne špirálový tvar na postavičkách, ktorý je pre naše deti ako grafomotorická príprava na písanie veľkou motiváciou.

To, že si deti nakreslili postavičky precvičili si tvar špirálky, ktorý je veľmi prospešný na nácvik pre správne písanie. Zároveň si precvičili aj jemnú motoriku, tým že si danú špirálku mohli niekoľkokrát skrúcať a namotávať. To ich veľmi bavilo. A samozrejme najlepšie na koniec. Za odmenu ju mohli ochutnať, kde sme tiež podľa chuti a vône určovali a hádali o aké ovocie ide. Takže aktivita mala veľký úspech , lebo zážitkovým učením si deti osvojili špirálový tvar.

Pár slov na záver

Drahé detičky a pani učiteľky, ĎAKUJEME vám z celého srdca za toto prekrásne špirálkovské prekvapenie a tešíme sa na to, čo nás spoločne ešte čaká. Pretože, zdieľaním spoločnej radosti tvoríme neustále väčšiu a rastúcu radosť. Pre nás všetkých. A svet radosť potrebuje… 🙂