Nezaradené, Špirálky

DEZERT, ktorý pohladí vaše chuťové poháriky aj trávenie!

Dnes sme si pre vás pripravili niečo malé, chutné a vhodné pre každú návštevu, ktorá si rada zdravo zamaškrtí.

Stačí pár minút z vášho času a na stole bude efektne stáť dobrotka, ktorej odolá len málokto. Ste pripravení na ďalší zo série našich Špirálkovských receptov? Ak áno, tak poďme rovno na to, pretože už sa slinky zbiehajú aj mne…

Príprava:
Na spodok pohára nasypeme rozdrvené keksíky podľa vlastnej chuti, rozvaríme marhule (zhruba pol kg) a to buď mrazené alebo čerstvé.
Povaríme so Zlatým klasom podľa návodu s vodou, ochutíme trstinovým cukrom alebo medom, pripravíme si tvaroh na jemno.
Vyšľahanú šľahačku pridáme do rozmixovaného tvarohu, ochutíme trstinovým cukrom, prípadne sirupom, aký si zvolíte.

Dozdobíme malinami, kúskami z granátového jablka a ovocnými špirálkami podľa vlastnej chuti. U nás to boli práve milované jahodové.

Komu skutočne záleží nielen na chuti, ale aj podporení vlastného zdravia, tak si môže pridať – rovnako ako sme to urobili aj my ako čerešničku na torte živú ingredienciu z firmy Ramissio – Ramissio Air. Ide o prírodné probiotiká, prebiotiká v jednom nielen na zintenzívnenie chuti, ale už aj spomínané obohatenie živín v tele. Na vrch už len položíme kúsky mäty a dezert je pripravený.

A teraz ruku na srdce. Aj vy ste práve dostali chuť zamaškrtiť si? Pretože my v Špirálkach áno. Takže sa mi zdá, že po dopísaní týchto riadkov sa presuniem do kuchyne.

Zdenka.